Soferitele

Conduc femeile la fel de bine ca si barbatii ????

2007-Aston-Martin-V8-Vantage-Roadster-Woman-Driving-1024x768 Iata ce spun specialistii:

“Un sot care isi invata sotia sa conduca masina e deja in drum spre divort. Barbatii din intreaga lume dau mereu aceleasi sfaturi: “Ia-o la stanga–incetineste–schimba viteza–ai grija la pietoni–concentreaza-te–nu mai plange!” Pentru barbat, condusul este o forma de testare a capacitatii de orientare in spatiu in functie de mediul inconjurator. Pentru o femeie, scopul condusului este sa ajunga cu bine din punctul A in punctul B. Strategia ideala pentru pentru barbat ca pasager e sa inchida ochii, sa dea drumul la radio si sa nu mai comenteze, pentru ca in general femeile sunt mai sigure cand se afla la volan decat barbatii. Au mai putine accidente. Ea il va duce pe el unde trebuie-doar ca dureaza ceva mai mult, atat. Dar macar el poate sta linistit, se poate destinge si ajunge viu la destinatie.

Femeia critica felul in care conduce barbatul, pentru ca datorita capacitatii lui de orientare in spatiu, poate lua hotarari si emite judecati care ii par periculoase. In cazul in care el nu are antecedente pe sosea, ea nu trebuie sa faca altceva decat sa stea linistita si sa nu comenteze. Sa-l lase pur si simplu sa conduca. Cand pe parbriz care primul strop de ploaie, femeia da drumul la stergatoare, lucru pe care un barbat nu-l va pricepe niciodata. Creierul barbatului asteapta pana ce cad destule picaturi de ploaie pe parbriz in raport cu viteza stergatoarelor, carora le da drumul exact cand trebuie. Cu alte cuvinte, el isi foloseste capacitatea de orientare in spatiu.

Cum sa-i explici ceva unei femei

Nu dati niciodata unei femei sfaturi de genul “Ia-o spre nord” sau “Ia-o spre vest vreo cinci kilometri”, pentru ca asa ceva presupune un adevarat talent de busola. In schimb, puteti sa-i dati indicatii care presupun puncte de reper cum ar fi: “Treci pe langa McDonald’s si indreapta-te spre cladirea pe care scrie Banca Nationala.” Asta ii va permite femeii sa repereze locurile respective datorita capacitatii sale de perceptie vizuala periferica.

Acum ca ati primit aceste informatii, nu mai e nevoie ca femeia sa se uite ca mata in calendar intr-o harta, harta este treaba barbatului. E mult mai placut pentru un barbat sa gaseasca drumul si sa conduca, in timp ce femeia vorbeste despre punctele de reper interesante si despre peisajul de pe marginea drumului. Asa cum stiti, barbatul este mai putin priceput la vorbe comparativ cu femeia, drept pentru care pare un schimb in natura rezonabil, el cu harta, ea cu vorba. Asta inseamna ca el poate gasi usor adresa noii lui iubite, dar nu va sti ce anume sa-i spuna cand ajunge in prag.”

Sursa: Allan & Barbara Pease ” De ce  barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s