Machiaj strident

Asa se crede: daca te machiezi foarte accentuat inseamna ca ai iesit la “agatat”. Toata lumea va spune asa, poate cu exceptia ta. Tu ai putea fi in realitate o fata care se teme ca pe fata ei sa nu se citeasca timiditatea si de aceea acoperi cat mai mult din suprafata ei; sau poate ai vrea sa pari o femeie adevarata, alta decat fetita care esti. Degeaba corpul tau este imbracat cuminte. Degeaba manierele tale sunt dintre cele mai temperate. Machiajul tau spune tuturor ca te-ai pregatit pentru un contact cat mai facil cu un barbat. Daca ti-ai luat pusca si cainele la tine, ce-ai vrea sa spuna oamenii, ca te plimbi si-atat?

O persoana care vrea sa fie cat mai bine inteleasa face in asa fel incat ceea ce spune este in acord cu ceea ce arata fata ei prin mimica si corpul ei prin gesturi. Cel mai credibil mesaj al unui om este acela al gesturilor, urmeaza mimica si abia apoi cuvintele. Degeaba ii spui prietenului ca-l iubesti daca mimica ta arata dezgust; degeaba zambesti cuiva cu bunavointa daca mainile tale se framanta tematoare. In mod aparent bizar, o femeie care se machiaza nu vorbeste cu fata, ci cu trupul. Acela care o intalneste priveste fugitiv pe fata ei, o incadreaza in categoria femeilor usoare, apoi trece la trup pentru a vedea ce i se arata: o crapatura prin care piciorul se ghiceste pana sus, o bluza mai transparenta prin care sanii asteapta sa fie remarcati, o fusta strans mulata pe fund care cere o evaluare din spate…

In Evul Mediu a existat o adevarata moda a balului mascat. Si nu era vorba despre bal mascat pentru copii care se imbraca in girafa sau ursulet, ci despre bal mascat pentru oameni cu ceva viata sexuala la activ. Anulant identitatea si cenzura prin acoperirea fetei, oricine se putea imperechea cu oricine. Dar masca nu este menita doar sa ascunda, ci sa si ofere identitatea dorita. Nu degeaba persona inseamna in latina masca; asta inseamna ca atunci cand privesti in fata pe cineva, ii vezi de fapt masca…Iar una din masti este cea care trebuie aratata barbatilor.

Recunoaste ca nu te-ai intrebat niciodata: de ce o femeie care se machiaza nu-si vopseste nasul in rosu, ci buzele? De ce nu-si da cu rimel pe barbie, ci in jurul ochilor? Machiajul pe care il practica femeile se concentreaza asupra acelor zone care au semnificatie pentru barbatii din jur. Buzele sunt acelea care dau senzualitate, caci sunt parte a unei zone erogene. Ochii, la randul lor, sunt importanti pentru comunicarea nonverbala cu un posibil partener, intr-un fel deosebit, caci relatia cu el e ce va special.

Sursa: “Lectii particulare” Dr.Cristian Andrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s