Demachierea: primul pas catre un ten frumos

Demachierea este prima etapa in ingrijirea tenului tau. Niciodata sa nu te culci nedemachiata, indiferent de cat de obosita esti. Odata cu fardurile, demachiantele inlatura si impuritatile acumulate in timpul zilei precum praful, excesul de sebum si celulele moarte. O fata care nu este curata inainte de somn (apogeul regenerarii celulelor) este predispusa incetinirii pana la stopare a refacerii celulelor, accelerand procesul de ridare sau de formare a acneii.

Demachierea dimineata este extrem de benefica tenului tau. Este o greseala sa consideri ca daca nu porti makeup, demachierea nu este necesara. Particulele de praf, poluarea si atmosfera urbana in general incarca porii. Sensul corect al miscarilor de demachiere este de la exterior spre interior.

Este absolut obligatoriu sa folosesti o lotiune tonica dupa utilizarea laptelui demachiant deoarece substanta grasa din laptele demachiant accelereaza producerea sebumului. Alege o lotiune tonica specifica tipului tau de ten. Daca ai tenul uscat e recomandat sa te clatesti si cu apa.

Ochii si buze sunt zone deosebit de sensibile si iritabile, de aceea e recomandat sa folosesti un demachiant special. Nu apasa pe ten pentru a indeparta fondul de ten sau pe ochi in cazul fardurilor intense sau al rimelului waterproof pentru a evita aparitia ridurilor in timp. Aplica demachiantul, lasa-l 2 minute sa actioneze si apoi indeparteaza-l cu ajutorul dischetelor demachiante. Indepartarea produselor de makeup rezistente se realizeaza cu ajutorul ingredientelor din lotiunile de demachiere, nu prin frecare.

Ai grija sa nu cazi in capcana gelurilor si lotiunilor tonice prea agresive, care usuca excesiv tenul. Rolul demachiantului este doar sa inlature excesul, nu sa degreseze tenul, dereglandu-i echilibrul natural. Drept protest, prin procesul natural de feed-back, tenul degresat produce si mai mult sebum.

Nu folosi niciodata sapun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s