Principiul atractiei (4)

In secunda in care o femeie se straduieste prea mult pentru a corespunde criteriilor barbatului, ea a coborat standardele respectivei relatii.

Atata timp cat o femeie isi pastreaza propria identitate, el va avea nevoie de ea. Cand un barbat se gandeste la o femeie care este stapana pe ea, el se gandeste automat la preferintele ei si incearca sa-i faca pe plac.

Este mult mai probabil ca femeile sa-si schimbe programul pentru un barbat. Ei nu renunta la “noaptea petrecuta cu baietii”. Barbatii nu renunta la munca lor, la somn sau la hrana. (Majoritatea nu renunta nici macar la mamele lor). Ei respecta o femeie care le va impune ceea ce este important pentru ea.

De la siropoasa la flegmatica

Ori de cate ori o femneie este prea sentimentala sau siropoasa, un barbat nu suporta acest lucru, in special in cazul unei femei pe care de-abia o cunoaste. Femeia versata este mai flegmatica, iar barbatul se descurca mai bine la acest capitol. Tonul ei este similar tonului mai dur utilizat de barbati pentru a vorbi intre ei.

Un barbat a descris perfect cum pot fi speriati barbatii de prea multa vorbarie sentimentala, in special la inceputul unei relatii. Lui i-a pierit entuziasmul dupa ce a primit mai multe carti postale siropoase de la Hallmark, trimise de o femeie pe care tocmai o intalnise.

Un alt exemplu in acest sens este un barbat caruia o femeie pe care tocmai o cunoscuse ii citea in mod constant poezii. “Pareau intotdeauna foarte lungi si diluate. Altele erau scurte si plictisitoare. Singurul lucru pe care-l aveam in comun: erau dezgustatoare. ‘Iubirea mea pentru tine’ sau ‘Inima mea plina de iubire imi apasa cutia toracica’. Si tipa plangea cand le citea. Am inceput sa nu-i mai raspund la apeluri”.

Un barbat a povestit ca se intalnea cu o femeie pe care o cunostea doar de trei saptamani. Mi-am spus: “Un barbat nu are nevoie sa auda o femeie spunandu-i la fiecare douazeci de secunde ca-l iubeste. Femeia asta tot repeta ca ma iubeste. Parca m-as fi intalnit cu un papagal…te iubesc…te iubesc…te iubesc…te iubesc…te iubesc!”

Barbatii observa de asemenea imediat ca sunteti ahtiata sa incepeti o relatie. Aveti pe masuta pentru cafea douasprezece carti despre sentimente si relatii siropoase? Aveti in dosarul “Personale” din calculator o reclama pentru intalniri on-line? Aveti o prietena insistenta care va da de gol? Intrati in casa cu el dupa o intalnire si apasand butonul de redare al robotului telefonic primesti mesajul “Hei gagico! Un nou eveniment pentru cei necasatoriti, la spalatoria de masini, in aceasta duminica. Cafeaua e gratuita. Si aud ca e un nou lot de divortati care vor participa. Pasarea vigilenta prinde rama!”?

A fi flegmatica inseamna a nu te da de gol. In secunda in care barbatul simte ca va straduiti prea tare, s-a terminat cu provocarea. Dupa ce ati pasit in mod accidental in aceasta arena, trebuie sa-l recastigati, aratandu-i ca nu-l veti astepta. Aveti o viata de trait. Aveti alte prioritati, dintre care unele trec inaintea lui.

Sursa: “Ce fel de femei plac barbatilor” Sherry Argov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s