“Cum iubesc barbatii”

Daca as fi barbat, n-as iubi o femeie pentru frumusetea ei, ci pentru feminitatea ei.
M-as uita staruitor doar spre o femeie care nu m-a zarit, preocupata doar sa fie ea insasi. As sti ca-i frumoasa si din intunericul unei sali de teatru,pentru ca nu rade strident si nici nu si-a urcat picioarele pe scaunul din fata, pentru ca nu se saruta cu iubitul ei si pentru ca plange discret la replici frumoase. I-as lua urma pasilor doar daca as simti ca ma va refuza rece si politicos, pentru ca nu ii place sa fie agatata pe strada.
Daca as vedea-o pentru a doua oara, as zambi de felul in care-si da parul dupa ureche si mi-as imagina ca de-acolo, de la gatul dezgolit, as incepe s-o sarut, cand mi-ar da voie… M-as trezi dimineata cu chipul ei pe tavan, uitandu-se incruntata si dulce catre altul. Mi-ar placea pentru ca merge hotarata si nu se imbraca mulat, ci in alb si negru, nu e rujata si pudrata, ci doar limpede si fragila la vedere…
Daca as intalni o femeie intr-un bar, m-as gandi nesimtit la ea, pentru ca felul in care bea si fumeaza nu m-ar inspira decat spre o noapte de sex dement. Daca as vedea-o in statia de autobuz, mi-as face pana ca sa ma uit cum stie sa astepte rabdatoare… Poate ca as parca masina si m-as plimba cu acelasi autobuz,doar ca sa verific ce-i place la un barbat: indrazneala, eu sau…masina?!
Probabil, ca oricarui barbat, mi s-ar putea intampla sa-mi placa prietena prietenului meu. Avantajul meu ar fi considerabil, mai ales daca relatia ei cu amicul meu e mai mult o trecere decat o statie. As sti cum s-o cuceresc mai lesne decat pe fata de la teatru, despre care nu stiam nimic. Ticalosia mea ar avea sansa sa treaca drept o mare iubire, de vreme ce mi-as insela… prietenul!
Mi s-ar putea intampla sa cunosc o femeie de mai multa vreme, dar abia intr-un anume moment s-o VAD. Poate ca, simtindu-i parfumul discret si vazandu-i mainile frumoase, as privi-o in ochi fara vorbe, pana m-ar intreba ce-i cu mine. Poate ca de la glezna ei fina as incepe o poveste care s-ar infige-n suflet. Daca as vedea cum se bucura de ciresii infloriti si daca as auzi ce raspicat vorbeste, m-as stradui sa-i povestesc despre mine…
[…]Mi-ar fi dor de ea daca nu m-ar suna intruna si daca nu m-ar intreba nimic cand as veni tarziu de la munca. As iubi-o pentru ca nu-si barfeste prietenele, pentru ca nu-mi uraste prietenii, pentru ca nu tipa la nimeni si, mai ales, pentru ca ii stralucesc ochii de cate ori ma vede si pentru ca inchide ochii cand o sarut. Mi-ar fi nespus de draga cand m-ar adormi mangaindu-ma pe spate, cu degetele si cu sarutari cuminti. Mi-ar fi greu sa ma uit dupa alte femei cand iubita mea sta picior peste picior cu atata gratie si cand orice rochie simpla pe care o imbraca trezeste dorinta unui alt barbat de a i-o da jos.
[…]Daca nu mi-ar cere nimic, i-as da tot ce nici eu n-am crezut ca sunt in stare…

Sursa: “Niste Rapunsuri”
Autor: Mihaela Radulescu

One comment

  1. O porcarie…atat timp cat esti femeie nu poti spune cum iubesc barbatii…poate cum ai vrea sa iubeasca…deci asta e titlul: Cum am vrea noi femeile sa iubeasca barbatii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s