Din tinuta office: fustele creion

Fustele creion sau “pencil skirts”  reprezinta cel mai sexy si mai feminin model de fusta.  Astfel de modele au fost intalnite  pe toate podiumurile, fiind piese de baza in colectii si foarte apreciate de public. Usor de asortat si de purtat, comode, aceste fuste sunt perfecte pentru birou si pentru cocktailuri si nu umbresc cu nimic eleganta.

Fusta creion a aparut in anii 50′. The Pencil Skirt este creatia Christian Dior si simbolul universal al femeii sofisticate si stilate. Fusta creion e perfecta fie daca vorbim de business meeting-uri, fie daca e sa o purtam la cocktail-uri elegante.

Din punct de vedere istoric, fusta creion s-a intrezarit in momentul in care Hart Berg, prima femeie ce s-a alturat in zbor fratilor Wright si-a legat fusta cu o sfoara in jurul genunchilor pentru a nu i se ridica in bataia vantului.
Caracteristicile fustei creion sunt lungimea pana la nivelul genunchiului (uneori chiar sub genunchi), croiala dreapta sau conica si taietura plasata de regula la spate.

Jackie Kenedy a fost unul dintre fashion icon-urile care a popularizat aceasta piesa vestimentara eleganta. In contemporaneitate, poate cea mai celebra purtatoare este Victoria Beckham.

Avantajul fustei creion e ca purtata cum trebuie se pliaza pe toate tipurile de conformatii. Daca ai trupul perfect, fusta creion vine ca un ajutor in accentuarea formelor. Poarta o rochie dreapta, stramta ce se termina imediat sub genunchi, iar in partea de sus pentru un efect placut, o camasa sau un top voluminos. Femeile mai mici de statura pot opta pentru fuste creion care se termina deasupra genunchiului pentru ca efectul sa fie cel scontat. Cu niste dungi verticale efectul de alungire va fi amplificat.

Multe vedete de la Hollywood au ales “pencil skirt” pentru diverse evenimente.

Rihanna

Kate Hudson

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s