Ce cred barbatii despre lumanari

-sau atmosfera erotica pe intelesul lor-

Un lucru e clar: pentru femei, nu actul sexual in sine este partea esentiala a amorului, ci atmosfera in care se desfasoara lucrurile. Inainte de intalnire, in timp ce el isi declanseaza preludiul in capul lui (cum o dezbraca, cum o excita, cum o face sa ceara sexul), ea alearga prin magazine de suveniruri dupa lumanari parfumate si petale de trandafir (tot parfumate). La ora cinci fix, mai punctual ca niciodata, el suna la usa ei si cand ii deschide inca aburinda de dusul precipitat, el pune frana brusc, nestiind daca e cazul sa calce pe petalele de trandafir. Si in plus, e intuneric. S-a luat curentul, precis…

Time is money

Desi se poate arata incantat de atentia care ii este acordata ca si partener sexual, barbatul traieste o mica drama in fata scenografiilor erotice: cu atat este mai excitant si ar vrea sa faca sex mai repede, stricand astfel tot farmecul stradaniilor ei. Uneori, barbatii privesc cu groaza lumanarile care ard rabdator peste tot si gandesc asa:

“Daca ea a petrecut vreo trei ore sa aseze aceste lumanari, inseamna ca eu va trebui sa-i ofer un preludiu tot cam asa de lung. Mamaaaaa!” Trist este ca avem de-a face cu un cerc vicios: cu cat mai precipitata este relatia celor doi, cu atat Ea se straduieste sa aseze mai multe lumanari. Cu cat ea aseaza mai multe lumanari, cu atat mai repede ii vine lui sa fuga…

Spre disperarea Ei, in fata unui aranjament frumos cu lumanari, pe el ar putea mai degraba sa il intereseze ceea ce in teoria managementului se numeste: facts and figures (adica fapte si cifre) cat au costat lumanarile, ce risc de incendiere prezinta ele, cum au facut aia de le-au dat formele acelea ciudata, ce-o fi in capul ei, de unde a invatat sa faca asta… Ea este frumoasa, i se zaresc piesele de schimb apetisante, el intinde mana sa se serveasca, dar ea ii spune: Staaaai putin, nu observi nimic in jur? Din acest moment, lumanarile devin dusmanul lui de moarte. Sunt ca si piesele acelea stupide si fragile de la cursele cu obstacole. Trebuie sa treci peste ele, fara sa te ranesti, pentru a ajunge Campion.

In psihologie este cunoscut fenomenul ingustarii constiintei in situatii limita, care consta in reducerea ariei percepute de un om marcat de unul dintre instinctele primare (asimilare, sexual, conservare). Adica omul marcat de unul dintre aceste instincte vede, aude, simte mult mai putine decat atunci cand este in stare relaxata. Daca este instinc de asimilatie, activitatea de baza este cautareahranei, daca este instinct de conservare, activitatea de baza este fuga. Daca este instinct sexual, activitatea de baza este apropierea de partener. De aceea, este extrem de important ca, daca vrei ca lumanarile aprinse de tine sa fie vazute, sa te imbraci intr-o vestimentatie mai apropiata de cea a unui preot. Un capot cu crapatura pana sus declanseaza unul dintre instincte si cred ca banuiesti care.

Oricat de proasta va fi fost nota lui la Limba romana, un barbat stie sa compuna in mintea lui un poem pornind de la formele tale. Forme de stil precum: Bai ce sani adevarati poate sa aiba! exprima uimirea acestei fiinte sensibile in fata scenografiei facute de natura pe trupul tau. Nu e de mirare ca, daca tu esti acolo, el nu mai vede atmosfera, ci incepe sa filmeze de aproape acele elemente care, fara ca el sa stie, denota faptul ca esti sanatoasa si fertila, adica frumoasa. Aflat in plina ingustare de constiinta de care vorbeam, barbatul nu poate avea imagini panoramice, ci mai degraba succesiuni rapide de diapozitive din ceea ce reprezinti tu.

Sursa: “Perna si ruj” Dr Cristian Andrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s